maanantai 18. maaliskuuta 2019

Nuorten pahoinvointiin on puututtava

Tänään vaalipaneelissa tuli esiin se, että 30% Suomen korkeakouluopiskelijoista kärsii mielenterveysongelmista. Hyvinvoinnin sijaan parhaassa elämänvaiheessa olevilla nuorilla on sisällään niin suuri pahoinvointi, ettei opiskelusta tule mitään.

Tähän on puututtava! On löydyttävä tukimuotoja, joiden avulla nuoren elämää voidaan auttaa mahdollisimman varhain. Lahjat ja luovuus katoavat mielen synkkiin syvyyksiin, opinnot ei edisty, koulutuksesta ei valmistu ja työelämään selviytyminen on mahdotonta, kun voimat ovat poissa jo ennen työelämään pääsyä.

Ilmastonmuutos ja siihen satsaaminen on tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää on satsata Suomen kalleimpaan pääomaan: lasten ja nuorten hyvinvointiin, jaksamiseen ja elämänuskoon. Se on koko Suomen yhteinen adia. Sitä ei voida ohittaa ja siirtyä toiseen aiheeseen.

Illalla olin Ilo-seurakunnassa kertomassa siitä, kuinka jokainen meistä on design taivas. Ainutlaatuinen taideteos. Monta nuorta oli paikalla. Taivaan Isällä on Suomen nuorille toivon ja hyvän tulevaisuuden avaimet. Hänen avullaan, toinen toustamme tukien ja yhteyden ihmeestä iloiten huominen voi olla toisenlainen. Valo voittaa pimeyden. Aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti