torstai 14. maaliskuuta 2019

Lapset tarvitsevat rakkautta ja rajoja

Järkyttyneenä luin Tikkurilan kirjaston läheisyydessä iltaisin ja iltaöisin liikkuvien humalassa olevien lasten tarinaa. Nuorimmat 10-vuotiaita. Useimmat tyttöjä. Poliisin kommentti oli:"Järkyttävää!"

Mitä hyvinvointi-Suomelle on tapahtunut ja tapahtumassa? Missä näiden pienten tyttöjen ja tulevien äitien vanhemmat ovat, missä rakastava syli ja terveet rajat? Poliisin epäily oli, ett tapaukseen liittyy mahdollisesti myös seksuaalinen hyväksikäyttö, tuskin kukaan aikuinen kantaa heille ilmaiseksi viinaa...

On aika tarttua toimeen maamme lasten hyvinvoinnin eteen! Yksikin menetetty nuori on liikaa. Sitä paitsi tytöille syntyy poikia nopeammin riippuvuus niin alkoholiin kuin huumeisiinkin. Jokainen voi tehdä jotain. Aloitetaan tänään olemalla yhdelle lapselle rakastavana aikuisena ja turvallisten rajojen tuojana.

Herää Suomi! Ennen kuin on liian myöhäistä. On löydyttävä niin keinoja kuin rahaakin lasten ennaltaehkäisevään päihdetyöhön kuin myös niiden auttamiseen, jotka ovat jo luisumassa syrjäytymisen liukkaille poluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti