tiistai 2. huhtikuuta 2019

Lapset - kallein aarteemme

Lapsissa on tulevaisuutemme ja siksi meidän tulisi ottaa heidät huomioon kaikessa päätöksenteossa.
Lasten asialla Oulun vaalipiiristä vaalinumerolla 145.
       Seuraavalla hallituskaudella kaikkein olennaisin asia on puuttua lasten ja nuorten hyvinvointiin. Ne ovat maamme tulevaisuus. Jokainen lapsi on arvokkaampi kuin mikään muu koko maassamme. Jos lapset voivat huonosti, pitkllä aikavälillä myös koko yhteiskuntamme voi huonosti.
       Koulutus ja kasvatus ovat tärkein syrjäytymisen ehkäisevä tekijä mahdollistaen myös ammatilliseen kouluttautumiseen  pääsyn ja sitä kautta paremmin oman paikan löytämisen yhteiskunnassa.
         Tästä syystä koulutus ja lasten kasvatus pitää olla kärkihankkeena seuraavalla hallituskaudella - sehän on tulevaisuutemme tärkein pääoma.
         Nuorten syrjäytymiseen on puututtava mahdollisimman varhain ja nopeasti heti, kun ensimmäisiä viitteitä syrjäytymisestä esiintyy. On järjestettävä mahdollisuus tukeutua ainakin yhteen turvalliseen aikuiseen, jolloin nuori ei joudu yksin kysymystensä äärelle eikä ajaudu yksinäisyydestä johtuviin oheisreagointeihin.
        Mielenterveysongelmiin ja aineriippuvuuksiin tulee antaa ennaltaehkäisevää ja varhaisen puuttumisen tukea.
        Syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille pitää järjestää jo varhaisvaiheessa tukipalveluja, ilmaisia harrastusmahdollisuuksia ja pienryhmätoimintaa, jonka kautta lapsi ja nuori voi löytää niin verkostoja kuin omia vahvuusalueitaankin.
       Turvallisen ja terveellisen oppimisympäriistön takaamiseksi ryhmäkokoja täytyy pienentä niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessakin. Avoimia yhteisopiskelumuotoja tulee vähentää, koska ne eivät välttämättä sovi turvattomasti tai ristiriitaisesti kiinnittyneiden lasten opiskelumuodoksi eikä lapsi kykene keskittymään opiskeltavaan aiheeseen tasonsa mukaisella tavalla.
       Riittävä määrä aikuisia lapsen oppimisen tueksi on välttämätön. Kaikki lapset eivät saa kotoa riittävää tukea ja turvaa kouluoppimusen mahdollistamiseksi. Näissä tilanteissa lapsi tarvitsee erityistukea ja ertyisen paljon läsnä olevan aikuisen ohjausta kyetäkseen toimimaan oman lahjakkuustasonsa mukaisesti.
           Lapsille on välttämätöntä taata kasvurauha alle 18 vuoden iässä. Sen vuoksi seta -lähtöistä ideologiaa ei tule sallia koulukirjoihin sen enemmän kuin henkilökunnan ulkopuolisten seta -ideologian kannatrajien vierailuidenkaan mahdollistamista varhaiskastuksen ja koulun puitteissa.
         Tyttöjen on saatava olla tyttöjä ja poikien on saatava olla poikia ilman, että ulkopuolisen ideologian kautta hämmennetään lapsen kehittymässä olevaa identiteettiä.
         Jo nyt osa vanhemmista on hyvin huolissaan siitä, voivatko he lähettää lapsensa turvallisin mielin päiväkotiin tai kouluun niin, ettei siellä aiheuteta lapselle kotikasvatuksen kanssa ristiriidassa olevia udeologisia ajatusmalleja.
        Kristillisdemokraatit ovat perhepuolue, jossa kunnioitetaan ja tuetaan vanhempia hoiva- ja kasvatusvastuussa ja jonka periaatteisiin kuuluu, että kaikki perhepoliittiset ratkaisut tulee tehdä ensisijaisesti lapsen edun näkökulmasta. Ajamme lapsivaikutusten arviointia kaikkiin lapsia koskeviin päätöksentekoprosesseihin,  myös kaikkiin asioihin, jotka liittyvät varhaiskasvatukseen tai perusopetukseen.

https://youtu.be/KWcOdo9_6Pw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti