keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Läsnäolemisen ihme

Tänään olimme Taivaan Isällä on unelma -tapahtuman puitteissa Jyväskylän Aalto-salissa.

Upea sali! Värit, omintakeinen arkkitehtuuri, selkeys, pehmeys. Hiveli silmiä ja sydäntä.

Kristitty balladilaulaja Timi Kakriainen näppäili herkin sormin kitaraa, sanoitti tuntoja, antoi taustaraamit juuri vihitylle avioparille, joka halusi liitolleen siunauksen. Jotain niin kaunista ja syvälle luotavaa. Jotain, missä taivas kosketti maata.

Jumala on liittojen Jumala. Erityisen suojan Hän on kätkenyt avioliittoon. Se on asetus, jonka Hän itse on antanut läsnäolemisen ihmeen mahdollistajaksi. Arki-ihmeeksi maan päällä, jotta lapset voisivat kasvaa turvallisessa ja terveellisessä psyyken kasvualustassa. Juuri siksi tuhoavat intressit iskevät avioliiton ainutlaatuisuuteen. Jos siihen asetetut peruslainalaisuudet vääristetään, lapsen kasvu vääristyy vääjäämättä.

Taivaan Isällä on unelma ennalleen asettaa avioliitot ja perheet henkisiksi tiloiksi kokea läsnäolemisen ihme. Hän loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Vasta tässä rakkaudellisessa yhteydessä Jumalan suojaamassa olotilassa ihminen voi kokea todellista kotona olemisen olotilaa. Kaipauksen täyttymystä. Sen kaipauksen, jonka täyttymystä yritetään etsiä usein liian kaukaa, paikoista, joista sydämeen jää vain kokemus haljenneen kaivon olotiloista.

Illan aikana otan puheessani kantaa loppuviikon lakiesitykseen. Homo- ja lesboparien adoptio-oikeuteen. Kotimaamme, joka luotiin Raamatun perustukselle, Jumalan viitoittaman suunnan pohjalta, on ajautumassa yhä kauemmas kristillisyydestä. Laittomuss - Jumalan lakien huomiottajättäminen - on saamassa käsittämättömällä tavalla jalansijaa maassamme. Menetämme siunauksen maastamme, jos jatkamme tähän suuntaan! Jumala loi kaiken kauniiksi, elämää suojelevaksi, suoraksi tieksi Hänen rakkaudellisten ohjeistustensa mukaan. Ihminen etsii kompromissien tien. Humanismin vankina hakeutuu tuuliajolle, merille, joissa kompassit ovat kadonneet ja karille ajamisen väistämättömyys on edessä.

On aika pasuunoiden soida! Jos me kristityt emme nyt älähdä, kuka sitten! Jeesus asetti lapset etusijalle: Hän sanoi, että lapsen vahingoittaminen on niin suuri virhe, että olisi parempi, että myllynkivi laitettaisiin vahingoittajan kaulaan. Lapsi tarvitsee terveeseen ja tasapainoiseen kasvuun sekä äidin että isän, Jumalan asettamat lainalaisuudet arjessa. Kahden hyvin paljon toisistaan poikkeavan sukupuolen välisen yhteyden ihmeestä syntyy se kasvupohja, jonka kautta lapsen terve sukupuoli-identiteeti voi syntyä. Perhe ja sen dynamiikka on pienoisyhteiskunta. Erilaisuuden hyväksymisen ja siitä syntyvän rikkauden lähde. Meillä ei ole varaa antaa lapsillemme vääristynyttä perhemallia!

Taistelkaamme äidin ja isän yhteyden kautta syntyvän läsnäolemisen ihmeen puolesta! On asioita, joiden edessä välinpitämättömyys maksaa liian kovan hinnan sekä yksilö- että yhteiskuntatasolla. Rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti